Tak mám pro vás noví kousek damascenského nože o 112 vrstvách s navařeným ostřím z nástrojové oceli 19 191. Fotky mám nafocené od doby kdy jsem to zakalil a popustil v troubě na 200 stupňů po dobu 20 minut. Vložil do kyseliny Chloridu železitého a jelikož nemám v dílně (kovárně) vytápění trvá naleptání o trochu déle. Pak pod vodou s mýdlem neutralizoval a smirkem od hrubosti 260 grit postupně přebrušoval až do výše 1500 grit. Zbytek přejedu na filcu s brusnou pastou (zelenou). Ne moc jinak to zbrousíte a vzor bude špatně čitelný. Pak dvě mosazný podložky a kousek parohu a švestkového dřeva a vše slepit. Pak znovu brousit a brousit pak ještě jednou brousit. Pak nastoupí pan filc ve vrtačce a zelená pasta a leštíme a leštíme dokud i pes nezávidí. Nu a je hotovo i když pořád je co opravovat a leštit
Svářkový damašek, sendvičová ocel,chladné zbraně a jejich výroba a vše kolem kovaření.
neděle 27. listopadu 2011
Damascen o 112 vrstvách s navařeným ostřím
Tak mám pro vás noví kousek damascenského nože o 112 vrstvách s navařeným ostřím z nástrojové oceli 19 191. Fotky mám nafocené od doby kdy jsem to zakalil a popustil v troubě na 200 stupňů po dobu 20 minut. Vložil do kyseliny Chloridu železitého a jelikož nemám v dílně (kovárně) vytápění trvá naleptání o trochu déle. Pak pod vodou s mýdlem neutralizoval a smirkem od hrubosti 260 grit postupně přebrušoval až do výše 1500 grit. Zbytek přejedu na filcu s brusnou pastou (zelenou). Ne moc jinak to zbrousíte a vzor bude špatně čitelný. Pak dvě mosazný podložky a kousek parohu a švestkového dřeva a vše slepit. Pak znovu brousit a brousit pak ještě jednou brousit. Pak nastoupí pan filc ve vrtačce a zelená pasta a leštíme a leštíme dokud i pes nezávidí. Nu a je hotovo i když pořád je co opravovat a leštit
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat